המחזור השלישי של תכנית "אלפא" באוניברסיטת תל-אביב יצא לדרך

מחנה הקיץ של התכנית הוא צעד ראשון לקראת עבודת מחקר שתתבצע במעבדות האוניברסיטה
05 אוגוסט 2016
טקס הסיום הקהל צופה בקטע נגינה על רקע שקופית המברכת את הבוגרים

במהלך חופשת הקיץ התקיים מחנה הקיץ הראשון של המחזור השלישי של תכנית "אלפא ". תכנית "אלפא" היא תכנית המיועדת לתלמידים מחוננים ומטרתה לסייע למשתתפים להכיר מקרוב את עולם המחקר האקדמי תוך כדי כתיבת עבודת מחקר, היכולה להחשב להם כציון במקצוע מדעי בתעודת הבגרות ברמה של 5 יח"ל.

מחנה הקיץ, הראשון מבין שני מחנות, מהווה הכנה ומיון לקראת סדנת המחקר, תוך כדי הרצאות, ביקורים במעבדות, סיורים, טיולים ופעילות חברתית.

בסיום המחנה התקיים טקס סיום מרגש ובמסגרתו הוצגו פוסטרים שהוכנו על ידי התלמידים עם תמצית המחקר עליו עמלו בקיץ. תחומי המחקר הללו יהוו תשתית להמשך עבודתם של התלמידים במעבדות האוניברסיטה שם יחשפו לחזית המדע והטכנולוגיה בליווי מיטב החוקרים של אוניברסיטת תל-אביב. בירכו בטקס: ראש האגף לתלמידים מחוננים במשרד החינוך מר מנחם נדלר וסגן הרקטור פרופ' איל זיסר.

צילום: אסף שילה

Design by