הישג מרשים לנבחרת הישראלית באולימפיאדת המתמטיקה הבינ"ל לנערות EGMO

11 אפריל 2017
חברות הנבחרת עם דגל ישראל

נבחרת ישראל לאולימפיאדת המתמטיקה לנערות המונה 4 משתתפות תחזור לישראל עם שלוש מדליות כסף ומקום 6 מתוך 44 נבחרות בדירוג הכללי. חברות הנבחרת שירה בן דור (מדליית כסף), דנה זיידמן, ירדן מודעי (מדליית כסף) ומאיה נוה (מדליית כסף), השתתפו בתחרות היוקרתית שהתקיימה בציריך שבשוייץ לצד 168 מתחרות מ 44 מדינות. מעבר להישג יוצא הדופן, עבור הנבחרת מדובר בזינוק מרשים לעומת השנה שעברה, בה דורגו במקום ה-21. מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי, מלווים את המשלחת:  מריה גרינגלז ודן כרמון.

ה-EGMO נועדה ליצור מרחב בו נשים ונערות תוכלנה למצות את הפוטנציאל שלהן ולהפגין את כשרונן מעל בימה בינלאומית ולעודדן לפתח קריירה בתחום. התחרות הלכה וצברה חשיבות, וכחלק מההערכה העולמית כלפיה, זכתה לתמיכת גופים בינלאומיים מדעיים נחשבים.

עם המדליות

זו היא השנה השניה שישראל משתתפת בתחרות, כשגם בשנה שעברה שירה בן דור ומאיה נוה זכו במדליית כסף.

חברות נבחרת הנערות הן חלק מסגל נבחרת המתמטיקה, שחבריו מייצגים את ישראל בתחרויות שונות בעולם. סגל הנבחרת נבנה והוכשר ע"י ביה"ס למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל-אביב ואוניברסיטת תל-אביב לנוער. אוניברסיטת תל-אביב לנוער בשיתוף ביה"ס למדעי המתמטיקה לקחו על עצמם לקיים את האולימפיאדות הארציות למתמטיקה ואת הכשרת הנבחרות לתחרויות בעולם, במטרה לתת מענה לתלמידים המעוניינים להרחיב אופקים בנושא וכן במטרה לקדם את תחום המתמטיקה בקרב בני נוער.