הונחה אבן הפינה לבניין צ'ק פוינט - ביתנו החדש

הונחה אבן הפינה לבניין צ'ק פוינט, משכנם העתידי של ביה"ס למדעי המחשב ושל היחידה לנוער שוחר מדע בנוכחות גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, ורב אלוף (מיל') גבי אשכנזי, יו"ר קרן רש"י
31 אוגוסט 2016
המשתתפים בטקס באתר הבניה, חלקם חובשים קסדות יחד עם ראש היחידה לנוער שוחר מדע

"בית איננו רק ארבעת קירות החדר, גג הרעפים האדומים, הארובה, הטיט והברזל שיוצרים את המבנה. בית הוא לא רק תחנת מעבר, בית זה הנשמות הצוחקות בתוכו, צחוקם המתגלגל של האורחים הנכנסים. אינספור הדמעות שנשפכות בתוכו. בית חברי, אינו ציור שמורכב מריבוע ומשולש...אם כי זהו איפה שהלב שלכם נמצא, מקום שתמיד תרגישו שיש לכם לאן לשוב אליו. אל נוער שוחר מדע הגעתי בגיל שש עשרה, כבר אז קצת יותר מדיי מבוגרת לגילי, כמו ראיתי כל שניתן לראות טרם זמני. אבל, מרגע שחציתי את דלתות בית נוער שוחר מדע, ידעתי כפי שמכיל אמרה בזמנו, שיש רק דלת אחת- והיא דלת הכניסה. ומאז נכנסתי ויצאתי בכל צומת שהייתה לי בחיים, בכל תחנת מעבר מצאתי עצמי עם המפתח לבית הנכון, תמיד פתוח לרווחה, תמיד מזמין ומקבל. אין נרגשת ממני לעמוד במעמד זה ולהרגיש איך הלב מתרחב, מי ייתן וגם המבנה החדש יביא עימו ברכה לעוד שנים רבות של עשיה, שהבית החדש יהווה מקום מרגוע להתפתחות, לאתגר ויותר מכול לרקום חלומות. מי ייתן ובית זה יהיה ברוך ומבורך מעתה ועד עולם."

- הברכה של קסה גטו, בוגרת נוער שוחר מדע, בטקס .

סימולצייה של הבניין החדש

בנוכחות גיל שויד, מנכ"ל ומייסד צ'ק פוינט ורב אלוף (מיל') גבי אשכנזי, יו"ר קרן ראשי, עו"ד חנינא ברנדס והאדריכל, איתן קימל מקימל אדריכלים, הונחה היום באוניברסיטת תל אביב אבן הפינה לבניין צ'ק פוינט, המיועד להיות משכנם של ביה"ס למדעי המחשב ושל נוער שוחר מדע. הבניין יוקם בתרומתה הנדיבה חברת צ'ק פוינט בשיתוף קרן רש"י.

נשיא האוניברסיטה, פרופ' יוסף קלפטר, העניק לגיל שויד תעודת הוקרה על פעילותו למען קידום יוזמות בשיתוף האוניברסיטה. הוא אמר כי הבניין החדש, ששטחו 6040 מ"ר, נבנה בטכנולוגיה דיגיטלית פרמטרית חדשה ומהווה חלק מתנופת הבינוי בקמפוס.

גיל שויד אמר כי "עבורנו בצ'ק פוינט, מדובר בהזדמנות להקים בית לאוניברסיטת תל אביב לנוער, המאפשרת למצטיינים מבני הנוער מכל הארץ למקסם את יכולתם ולהגיע ללימודים אקדמיים, למצוינות ולמנהיגות מדעית וחברתית. לכך מתחבר תחום נוסף שהוא בלב עיסוקנו – מדעי המחשב. בית הספר למדעי המחשב ראוי גם הוא לבית שיאפשר להגדיל את העשייה בתחום זה, העומד בלב ההצלחה והמצוינות של מדינת ישראל. הפיכתה של ישראל ל-Startup Nation ולמעצמת סייבר אינה אפשרית בלעדיו."

רב אלוף במילואים גבי אשכנזי אמר כי "השילוב של בית הספר למדעי המחשב והאוניברסיטה לנוער הוא יתרון משמעותי. בתור איש צבא, אני יכול להגיד שהיתרון האמיתי של צה"ל זה האנשים היצירתיים. הם הופכים אותנו לרלוונטיים."

במעמד הנחת אבן הפינה, המשתתפים חבשו קסדות, אחזו בכלי חפירה ונטלו חלק ביציקת בטון של אחד מעמודי הבניין.