טקס הסיום של תכנית מדעני העתיד בנוכחות שר החינוך מר נפתלי בנט

במסגרת הטקס חולקו תעודות גמר ל16 בוגרים שסיימו את התכנית הארבע שנתית
21 יולי 2016
תלמידי אוניברסיטת תל אביב לנוער עם שר החינוך וגיל שוייד

בנוכחות שר החינוך, נפתלי בנט, נערך באוניברסיטת תל אביב טקס הסיום השנתי של תכנית מדעני וממציאי העתיד. התכנית, שנבנתה ברוח חזונו של נשיא המדינה לשעבר, שמעון פרס, מיועדת לתלמידות ותלמידים בעלי נטייה מדעית חזקה, ולומדים בה מעל 200 תלמידים מכיתות ח'-יב'. במסגרת הטקס חולקו תעודות גמר ל16 בוגרים שסיימו את התכנית הארבע שנתית של תכנית מדעני וממציאי העתיד, הכוללת לימודים אקדמיים בפיזיקה, ביומד וסייבר, ומקנה גם נקודות זכות לתואר ראשון.

קדם לטקס הסיום של כלל התכנית, טקס סיום המכינה, שהיא השלב האחרון בתהליך המיון לפרוייקט. המכינה מתקיימת במתכונת של סמסטר קיץ במסלול הלימודים הנבחר, במשך שלושה שבועות בחודש יולי.

עוד בין המברכים בטקסים: פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, מר גיל שויד - מייסד, יו"ר ומנכ"ל צ'ק פוינט, יו"ר ועד מנהל, אוניברסיטת תל אביב לנוער, פרופ' שמעון ינקלביץ' - יו"ר אקדמי, אוניברסיטת תל אביב לנוער, ד"ר שמשון שושני- יו"ר ועדת ההיגוי לתכנית אלפא ומדעני העתיד, ד"ר אלי בן אליעזר מנהל התכנית הארצית, ד"ר ליאת בן דוד מנכ"ל קרן וולף וד"ר ארז פייטן המנהל האקדמי של התכנית.

התכנית מתקיימת בחסות האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך ובמימון קרן קרב מיימונידס.