למחוננים שרוצים יותר - גם במקצועות הרוח והחברה

תכנית חדשנית תיתן מענה לתלמידי תיכון מחוננים, המעוניינים לכתוב עבודות מחקר בתחומי מדעי החברה והרוח, שיומרו לציון בתעודת הבגרות
18 דצמבר 2016
תלמידים במהלך עבודה קבוצתית באוניברסיטת תל-אביב לנוער

אנו שומעים לא מעט על הצורך לחזור ולהשיב את מדעי הרוח והחברה למרכז הבמה,  אך בעוד גופים רבים שוקדים על חיזוק המחלקות השונות במוסדות ההשכלה הגבוהה, עדיין לא קיים מענה מלא לצורך להכיר לתלמידי תיכון את התחומים הללו ופתרון לתלמידים מחוננים, שאינם מתעניינים רק בתחומי המדעים המדוייקים ומעוניינים לחקור וללמוד עולמות תוכן נוספים.

אוניברסיטת תל-אביב לנוער החליטה להרים את הכפפה ולהיענות לאתגר, ועל כן תציע, לראשונה בישראל, את תכנית "אידיאה" – תכנית מחקר ייחודית וחדשנית בתחומים הומניסטיים לתלמידים מחוננים בגיל תיכון, אשר תתמקד  במדעי הרוח, החברה  והאמנויות ותאפשר למשתתפים בה להשתלב בחזית המחקר האקדמי בתחומים אלה. במסגרת התכנית, התלמידים יכתבו עבודת מחקר, אותה ניתן להמיר ב-5 יחידות בגרות במקצוע בו נכתבה או לעמוד בפני עצמה כמקצוע מוגבר בתעודת הבגרות, תוך ליווי והנחייה מקצועיים של חוקרים מובילים באוניברסיטת תל-אביב.

לאוניברסיטת תל-אביב לנוער נסיון של שנים רבות בסיוע לכתיבת עבודות גמר, וכן בליווי תלמידי תיכון הלומדים קורסים במדעי הרוח והחברה במסגרת המכינות הקדם אקדמיות ובמסגרת "אוניברסיטת קיץ לנוער".

תכנית "אידיאה", גובשה במטרה לענות על הצרכים הייחודיים של תלמידים מחוננים, ומטרתה לחשוף את משתתפיה למורכבות המחקר האקדמי בתחומים אלו, וכפועל יוצא, לשיח הביקורתי העכשווי המתקיים בנושאים כגון התנהגות אנושית, ערכים ומוסר וחברה מול פרט.  התפיסה העומדת בבסיס תכנית "אידיאה" הינה להציע לתלמידים מחוננים חוויה אינטלקטואלית משמעותית בשילוב עם פעילות חברתית על מנת לאפשר להם להתפתח בו זמנית בשני כיוונים אלו, וזאת באמצעות העשרת עולם הידע שלהם בתחומי הדעת ההומניסטיים, חשיפה למחקר אקדמי ברמה גבוהה בנושאים אלה, והקניית הכישורים הנדרשים לגיבוש מחקר עצמאי וביצוע עבודת מחקר ברמה אקדמית.

להרשמה למפגש היכרות עם תכנית אידיאה לתלמידי כתה ט

"אידיאה" היא האחות הצעירה והחדשה ביותר בתכניות "מדעני העתיד",  במסגרת זו פועלים בהצלחה רבה גם המסלולים "אלפא" ו"אודיסיאה" (תכנית הנשיא). תכניות "מדעני העתיד" הן מיזם  משותף של עמותת "קרב" ליוזמות בחינוך במימון קרן מיימונידיס ושל משרד החינוך, האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים.  תכנית "אידיאה" מסובסדת במלואה.

ניתן להירשם לתכנית באמצעות אתר "מדעני העתיד". תלמידים והורים המעוניינים בפרטים נוספים ומורים המעוניינים להמליץ על מועמדים מתאימים מוזמנים לפנות לרכזת התכנית הגב' יסמין דירוא בדואר אלקטרוני:  yasmind@tauex.tau.ac.il

יום חשיפה והסברים על תכניות "אלפא" ו"אידיאה" יתקיים ביום א' 15.1.17 בשעה 19:00 באוניברסיטת תל אביב. להרשמה להשתתפות ביום הפתוח לחצו כאן.

ההרשמה מיועדת לתלמידות ותלמידים הלומדים בשנה"ל תשע"ז בכיתה ט'.

Design by
Basch Interactive