חוזרים הביתה עם מדליות

נבחרת המתמטיקה של ישראל,המונה שישה חברים, זכתה בשלוש מדליות כסף ושלוש מדליות ארד
16 יולי 2016
נבחרת המתמטיקה עם המדליות

לאחר שהתחרתה באולימפיאדה הבינלאומית בהונג-קונג (ה - IMO), חוזרת נבחרת המתמטיקה של ישראל הביתה עם מדליות לכל חבריה. הנבחרת, המונה שישה חברים, זכתה בשלוש מדליות כסף ושלוש מדליות ארד וסיימה במקום ה- 22 מבין 117 מדינות, כשהיא עוקפת מדינות כמו אוסטרליה, צרפת, הודו, דנמרק ופינלנד, וגם את מי שמסורתית מסקרנת אותנו תמיד - איראן (מקום 24). חברי הנבחרת ירון ברודסקי, עומרי פאר ויואב אבידן זכו במדליית כסף, ובועז גוברמן, ליעם חנני ודור מצר זכו במדליית ארד. מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי וראש המשלחת לאולימפיאדה הוא דן כרמון.

אוניברסיטת תל אביב לנוער, בשיתוף ביה"ס למדעי המתמטיקה, לקחו על עצמם לקיים את האולימפיאדה הארצית למתמטיקה ולהכין ולהכשיר את נבחרות המתמטיקה במסגרת אוניברסיטת תל אביב, במטרה לתת מענה לתלמידים המעוניינים להרחיב אופקים בנושא וכן במטרה לקדם את תחום המתמטיקה בקרב בני נוער.

במהלך התחרות, הגיע הקונסול הכללי בהונג קונג, מר שגיא קרני לאחל הצלחה ולתמוך בנבחרת.

הנבחרת בטקס הענקת המדליות

הנבחרת מתקבלת בשדה התעופה