אוניברסיטת תל אביב לנוער ותלמידי תכנית הנשיא מתאבלים על לכתו של שמעון פרס, נשיא המדינה התשיעי

בשנת 1985 קיבל שמעון פרס תואר ד"ר של כבוד מאוניברסיטת תל אביב, והיה חבר יקר של האוניברסיטה ושל ההשכלה הגבוהה בישראל. כחלק מפעילות זו, פרס יזם בשנת 2008 את תכנית מדעני וממציאי העתיד, שהחלה כפיילוט באוניברסיטת תל אביב, ופועלת מאז ברוח חזונו. התכנית מאפשרת לתלמידים החל מחטיבת הביניים ובמהלך התיכון, למצות את הפוטנציאל הלימודי שלהם ולהשתייך לנבחרת מדעית-טכנולוגית
28 ספטמבר 2016
הנשיא פרס, שר החינוך שר פירון ותלמידי תכנית מדעני העתיד

"תכנית הנשיא לטיפוח מדעני וממציאי העתיד" היא פרי רעיון ויוזמה של הנשיא פרס, כחלק מהחזון שהציג לפיתוח מנהיגות ומצוינות טכנולוגית בישראל. בחזונו ראה הנשיא פרס צעירים מחוננים ומצטיינים, היוצרים רשתות וחיבורים עם מוסדות אקדמים ומפעלים עתירי ידע, כך שיוכלו להביא לידי ביטוי את יכולותיהם  יוצאות הדופן כבר בגיל צעיר, להתנסות בדרכי חשיבה מחקריות ולפתח את הפוטנציאל המחקרי הגלום בכל תלמיד ולאפשר לו להפוך בעתיד לחוקר עצמאי.

התכנית פועלת משנת 2009 והושקה באופן רשמי במעמד חגיגי בלשכת הנשיא פרס באוקטובר 2011. תלמידי אוניברסיטת תל אביב לנוער, שהייתה הראשונה שנרתמה לקול הקורא של הנשיא, הציגו במסגרתה יריד מדעי.

בעקבות אוניברסיטת תל-אביב גם הטכניון נרתם ליוזמה ולאחר מכן מוסדות אקדמיים נוספים.

צוות לשכת הנשיא פרס המשיך ללוות את התכנית ובשנת 2014 , מעט לפני סיום כהונתו, התקיים בבית הנשיא אירוע מיוחד במסגרתו המשתתפים בפרויקט, מכל רחבי הארץ, הביעו את הוקרתם לשמעון פרס על יוזמתו ותמיכתו בתכנית.

על תמונת הלוגו של מדעני העתיד שהוענקה גם היא לנשיא במסגרת האירוע תיארו תלמידי התכנית כיצד היא קידמה אותם והגשימה את חלומם. כך לדוגמא  כתב תלמיד מדעני העתיד איתי בלוך: "היום אני בן 18, לומד לדוקטורט. החזון שלך – העתיד של כולנו" .

תכנית מדעני העתיד תמשיך לפעול ברוח החזון של שמעון פרס, להכשיר את דור העתיד של המחקר והתעשיות עתירות הידע בישראל.

יהיה זכרו ברוך.

Design by