שוות ערך

תלמידי תכנית "אלפא" באוניברסיטת תל אביב לנוער סיימו את פרוייקט הויקיפדיה אותו התחילו בקיץ – כתיבת ערכים על נשים מובילות במדעים והעלאתם לאתר ויקיפדיה
30 נובמבר 2016
לוגו ויקיפדיה

תלמידי מחזור ג' בתכנית "אלפא" באוניברסיטת תל אביב לנוער סיימו את פרוייקט ויקיפדיה אותו התחילו בקיץ – כתיבה של ערכים על נשים מובילות במדעים והעלאת ערכים אלה לאתר "ויקיפדיה".

זו היא השנה השניה לשיתוף הפעולה בין תלמידי התכנית לנציגי ויקיפדיה, במסגרת שיתוף פעולה זה, נבנתה הדרכה ותכנית אשר ליוותה את התלמידים וכללה, בין השאר, הסבר כללי ורקע על ויקיפדיה והנחיה לכתיבת ערך. בשנה שעברה התמקדו התלמידים בהרחבת ערכי "קצרמר" (ערך קיים בויקפדיה שחסר בו מידע מהותי) והשנה בחרנו להתמקד בערכים העוסקים במדעניות פורצות דרך.

וכך כתבה לנו רכזת הפרוייקט מטעם ויקימדיה ישראל:

"אני רוצה להודות לכם בשמי ובשם הצוות והמתנדבים של העמותה על תהליך מוצלח, מספק, מהנה ורב-תוצרים.  זו זכות עבורנו לעבוד עם צוות כל כך מקצועי וחיובי. בסדנה כמו גם לאורך התהליך כולו, התהליך התקדם בצורה חלקה, ובכל שלב ושלב קיבלנו מענה וסיוע וכל צורך שהעלינו. הרגשנו שאתם רואים בנו שותפים מלאים ואורחים רצויים. נהנינו גם מהזכות לעבוד עם תלמידותיכם ותלמידיכם, אשר היו מלאי מוטיבציה, סקרנות וכישרון, והתנהגו בצורה מכבדת וחברית. התרגשנו במיוחד מההזדמנות להגדיל ביחד אתכם את מספר הערכים בוויקיפדיה העברית העוסקים בנשים בכלל, ובמדעניות פורצות דרך בפרט. ביום אחד, נוספו עשרות ערכים בתחום זה לוויקיפדיה העברית, והם מהווים כעת שער לנושא עבור קוראים וקוראות רבים. אנו מאמינים כי עבור תלמידי התכנית, העבודה על ערכים אלה חידדה את המודעות לכך שעדיין קיימים חסמים על התקדמות נשים בענפי המדע השונים, ולכך שחרף זאת, נשים כה רבות מגיעות להישגים פורצי דרך בענפים אלה, ומשמשות מודל לחיקוי עבור נשים נוספות."

לצפייה בערכים שכתבו התלמידים אנו מזמינים אתכם לצפות בדף המיזם המרכז את שמות הערכים.

תכנית אלפא הינה מיזם משותף של עמותת "קרב" ליוזמות בחינוך במימון קרן מיימונידיס ושל משרד החינוך, האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים.  התכנית מאפשרת לתלמידים מחוננים בחינוך העל-יסודי, להשתלב בעולם המחקר המדעי המתקדם באקדמיה ולבצע במסגרת האוניברסיטה עבודת המחקר שתוכל להמיר בחינת בגרות באחד מהמקצועות המדעיים המוגברים ו/או לעמוד בפני עצמה כמקצוע מוגבר.