היחידה לנוער שוחר מדע בליל המדענים 2015

21 בספטמבר 2015, 16:30 - 23:00
רחבי הקמפוס
ליל המדענים 2015

ליל המדענים 2015, בסימן מדעי המוח, ייערך זו השנה העשירית באוניברסיטת תל-אביב ובמוסדות אקדמיים נוספים בישראל בחסות הקהילה האירופאית. לאירוע שותפים מוסדות אקדמיים מכל רחבי אירופה ומישראל, ומטרתו הנגשת האקדמיה לציבור.

היחידה לנוער שוחר מדע תשתתף גם היא באירוע ותפעיל 6 עמדות שונות:

• מתחת לאפס - מצבי צבירה: החומרים בטבע נמצאים באחד מארבעה מצבי צבירה – מוצק, נוזל, גז, ופלזמה. בסדנה נעסוק בקשר שבין מצבי הצבירה לבין טמפרטורה וחום.
  • מתח פנים, נימיות ובועות סבון: התנהגות שטח הפנים של הנוזל כאילו היה קרום מתוח היא תופעה מרתקת וייחודית. בסדנה נקשר בין  נושא זה לבין תופעות יומיומיות כגון הנימיות, היווצרות טיפות מים ובועות סבון ועוד.
  • מופע קסמים פיזיקלי: פיצוצים, אש, טילים ועוד. הצגת חוקי ניוטון באמצעות קרח יבש, אתנול בריכוז גבוה, משחקי אש ועוד..
  • אלקטרוסטטיקה: מהו חשמל סטטי? בסדנה נלמד על מטען חשמלי, על מבנה החומר (מתכות ומבודדים) ועל קיטוב והארקה.
  • פיזיקה של מוזיקה: נחקור את התופעה הגלית ואת התהודה, נבדוק כיצד נוצרים גלי קול ומהם הצלילים, נדגים את תנועת גלי הקול באמצעות קפיצים, ונבין מדוע אי אפשר לשמוע גלי קול בחלל.
  • כימיה במטבח: המטבח הוא סוג של מעבדה ביתית, וכל הכנת ארוחה ניסוי בכימיה - נלמד על הקשרים והתרכובות בין המזונות והחומרים בהם אנו משתמשים במטבח.

מידע על אירועים נוספים במסגרת ליל המדענים באוניברסיטת תל-אביב ניתן למצוא באתר האירוע.