רקע כללי

אוניברסיטת תל אביב לנוער מהווה את אחד ממרכזי המצוינות הגדולים, החדשניים והמקיפים ביותר בארץ במתן מענה לטיפוח מצוינות אקדמית בקרב בני נוער.
המרכז מציע מגוון רחב של תכניות בתחומים ונושאים שונים לאלפי תלמידים מכל רחבי הארץ ומכל שכבות האוכלוסייה ומגזריה.

מרכז המצוינות פועל כמעבדה פדגוגית שמובילה ומתנסה ביוזמות חינוכיות ותכניות פורצות דרך שמטרתן לטפח מצוינות ולגלות את ההון האנושי של החברה בישראל.

אנו מציגים מודל לחינוך משלים במערכת החינוך באמצעות חתירה למצוינות והצבת החינוך וההשכלה במקום גבוה בסדרי העדיפויות של החברה הישראלית.
אנו שואפים לצמצם את אי שוויון ההזדמנויות עבור בני נוער בחברה הישראלית על ידי הגברת הנגישות להשכלה גבוהה ובהעלאת  רמת השאיפות והאמון של בני הנוער.
קהל היעד הוא תלמידות ותלמידים שוחרי דעת בכיתות ה' – י"ב, כאשר הגדרת מצוינות נשענת בראש ובראשונה על סקרנותם של בני הנוער ואמונה ביכולתם להשתלב באקדמיה.
מדי שנה משתתפים בתכניות היחידה למעלה מ20,000 בני נוער מכל רחבי הארץ ומכל שכבות האוכלוסייה ומגזריה במסגרות אישיות וקבוצתיות.

אנו מפעילים מגוון של תכניות בכל תחומי המדע ומבקשים באמצעות צוות מרצים, המהווים אבן שואבת לתלמידים, להעניק חוויית למידה מאתגרת ומעשירה.
צוות המרצים מהווה מקור השראה - והם ייחודו של המפעל החינוכי שלנו. תכניות היחידה נבנות בשיתוף אנשי החינוך בבית הספר ומותאמת לצרכי הצוות החינוכי והתלמידים.
התלמידים נהנים מהעשרה, הרחבה והעמקה בחומר הנלמד, תוך "שבירת שגרה" והיכרות קרובה עם עולם האקדמיה והמחקר.