רקע כללי

אוניברסיטת תל-אביב לנוער פועלת באוניברסיטת תל-אביב, בבית הספר לחינוך, בתיאום עם הפקולטות השונות ובתמיכת משרד החינוך.

היחידה פותחת לתלמידים הבאים בשעריה, אשנב לנושאים שאינם נכללים בתכנית הלימודים של בית הספר. אנו מציגים בפני נערות ונערים בעלי יכולת ומוטיבציה מכל שכבות הציבור, דרכי חשיבה מדעיות וחושפים אותם לשיטות מחקר מודרניות וחדשניות, במטרה לעודד אותם להשתלב בלימודים מדעיים ואקדמיים.

חלק מפעילותנו מכוונת להסרת מחסומים המונעים מבני נוער המגיעים מן הפריפריה להגיע להשכלה גבוהה מתוך כוונה לסייע להם להתגבר על החששות והפחדים המלווים את יחסם ללימודים אקדמיים.

לפעילותנו חשיבות רבה לאור הפערים החברתיים, הכלכליים והדיגיטאליים העצומים הקיימים בין מרכז הארץ לפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל.

אנו מציגים מודל לחינוך משלים במערכת החינוך באמצעות חתירה למצוינות והצבת החינוך וההשכלה במקום גבוה בסדרי העדיפויות של החברה הישראלית. אנו שואפים לצמצם את אי שוויון ההזדמנויות עבור בני נוער בחברה הישראלית על ידי הגברת הנגישות להשכלה גבוהה.