הוקרה לדב לאוטמן ז"ל

דב לאוטמן ז"ל, יו"ר הוועד המנהל של אוניברסיטת תל-אביב בין השנים 2009-2001, חבר בחבר הנאמנים של האוניברסיטה ונשיא כבוד של הוועד המנהל של אוניברסיטת תל-אביב לנוער.

הוקרה לדב לאוטמן ז"ל

דב לאוטמן, דוביק בפי כל חבריו ומכריו הרבים, היה תעשיין עתיר הצלחות שייסד ועמד בראש חברת 'דלתא' גליל, ושימש כיו"ר מועצת המנהלים וכבעל המניות העיקרי עד שנת 2007, אז מכר את השליטה בחברה.

 

בשנת 2007 קיבל דוביק את פרס ישראל בתחום מפעל חיים על תרומה מיוחדת לחברה ולמדינה. בשנת 2008 הקים את "קרן לאוטמן", קרן משפחתית הפועלת לצמצום פערים בחברה הישראלית, לדו-קיום בין יהודים וערבים, ולשוויון הזדמנויות בחינוך, בהשכלה גבוהה ובתעסוקה. בעברו, כיהן מר לאוטמן כנשיא התאחדות התעשיינים וכיו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים בישראל. בנוסף, שימש מר לאוטמן בתקופת כהונת ממשלת יצחק רבין ז"ל כשגריר מיוחד של ראש הממשלה לפיתוח כלכלי והשקעות זרות בארץ.

 

בשנותיו הראשונות כיו"ר חבר הנאמנים של אוניברסיטת תל-אביב תרם דוביק רבות להתמודדותה של האוניברסיטה עם המשבר הכלכלי שנגרם בשל קיצוצי התקציב שאפיינו את "העשור האבוד", ועודד היערכות אסטרטגית שלה. דוביק תמך גם בתכנית המצטיינים הרב-תחומית שנקראה על-שמו של עדי לאוטמן ז"ל, שהיה בוגר התכנית, ועמד בקשר עם רבים מבוגריה.

 

דוביק קיבל תואר ד"ר לשם כבוד של האוניברסיטה, והוא זכה גם בפרס רומנסיארו מטעם אוניברסיטת תל-אביב על תרומתו לכלכלת ישראל.

 

לאחר פרישתו מתפקיד יו"ר הוועד המנהל של האוניברסיטה, תרמו "החברים של דוביק", מושג המבטא את ההערכה וההערצה של הקהילה העסקית לדוביק, כספים, כדי לקרוא את היחידה לנוער שוחר מדע על שמו של דב לאוטמן.

 

דוביק, ששימש כנשיא כבוד של אוניברסיטת תל-אביב לנוער  והיה שותף להקמתה, היה פעיל ומעורב בכל התכניות של היחידה לנוער שוחר מדע, בהן אוניברסיטת קיץ לנוער, תכנית מדעני וממציאי העתיד, בית באוניברסיטה ועוד. בכל התכניות האלה הדגיש דוביק את השילוב של מצוינות דור העתיד של ישראל עם הזדמנות: הזדמנות לילדים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית, הזדמנות לדו-קיום בין יהודים וערבים, ובין כל המגזרים בחברה היהודית.

 

בזכותו, למדו ולומדים מאות בני נוער מצטיינים הבאים מרקע סוציואקונומי נמוך, תלמידי תיכון שעבור רובם האפשרות לרכוש השכלה גבוהה היתה חלום לא מושג והיום האוניברסיטה מהווה חלק ממציאות חייהם. חלק מתלמידים אלו משתתפים בקורסים אקדמיים לצד סטודנטים מן המניין בפקולטות האוניברסיטה השונות החל בפקולטה לרפואה, דרך משפטים, הנדסה, חברה, רוח ועוד.

 

לאחר שחלה במחלת ה-ALS, מחלת ניוון שרירים שגרמה בהדרגה לשיתוקו הכמעט מוחלט, פעל דוביק כנשיא עמותת ישראלס לתמיכה בחולי ALS ובבני משפחותיהם, ולא פחות מכך לקידום והובלה של מחקר מדעי-רפואי פורץ דרך. דוביק שימש כמקור השראה ותקווה לחולי ALS, כמו גם לרבים וטובים בכל שדרות החברה הישראלית שכולם התפעלו מהאופטימיות והמרץ שאפיינו אותו. כותרת הספר האוטוביוגרפי שכתב עם כרמית גיא "דב לאוטמן: לא מרים ידיים" בטאה היטב את יכולתו המופלאה להתמודד עם שינויים דרמטיים ועם קשיים ובהם אסונות אישיים שפקדו אותו.

 

דוביק היה יזם ומנהיג בנשמתו שהקים והוביל עמותות לפעול בנחישות למימוש חזונן ולהשגת יעדים. "הכל חינוך" שהוקמה בשנת 2008 הינה גולת הכותרת של פעילותו הציבורית, והיא "מבקשת להוביל מהלך לאומי מתמשך לקידום, שיפור והתחדשות מערכת החינוך בישראל על ידי הצבת החינוך בראש סדר היום הלאומי וקידום וגיבוש מדיניות חינוך ותכנית לאומית רחבה המעוגנת בהסכמה ציבורית, מגובה בחקיקה ובתקציב רב שנתי". "חוק אחריות המדינה לחינוך" שדוביק פעל לגיבושו הינו הצוואה החברתית של דוביק.

 

"דב לאוטמן היה נשיא כבוד של אוניברסיטת תל-אביב לנוער, אדם בעל שיעור קומה שעיצב בדמותו את מפעלנו החינוכי. היה מעורב בכל הפעילויות שלנו, נפגש לעיתים קרובות עם התלמידים שלנו והיווה עבורם מודל לחיקוי והערצה. עבורנו הוא היה מורה דרך, מנהיג חינוכי ומעל לכל חבר נאמן." הגב' שירה שופטי, מנהלת נוער שוחר מדע באוניברסיטת תל-אביב.

 

דוביק יחסר לנו מאד.

 

יהי זכרו ברוך

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>