Brain Bee 2022

אירוע הגמר של התחרות הארצית למדעי המוח

01 מרץ 2022
זוכי התחרות הארצית למדעי המוח

התחרות הארצית השנתית למדעי המוח לתלמידי תיכון בחסות ביה״ס סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת תל אביב לנוער ומשרד החינוך ובהנהלת פרופסור אילנה גוזס (מהפקולטה לרפואה, ביה"ס סגול ומרכז אדמס לחקר המוח) והוועדה המארגנת שכללה את הדוקטורנטית המצטיינת שלה מראם גנאים, גב' דורית ססמאן, מנהלת האוניברסיטה לנוער באוניברסיטת תל אביב וגב' גל רביע מהאוניברסיטה לנוער התקיימה ביום ראשון ה-27 לפברואר 2022 באוניברסיטת תל אביב עם קהל מוזמנים מצומצם.

שופטי התחרות היו פרופסור גוזס ופרופסור יוסף יובל, ראש ביה"ס סגול למדעי המוח. בין המברכים היו פרופסור יוסף קלפטר– יו"ר הוועדה האקדמית אוניברסיטת תל אביב לנוער ונשיא לשעבר של אוניברסיטת תל אביב וד"ר אירית שדה - מנהלת תחום דעת (ביולוגיה) המזכירות הפדגוגית, משרד החינוך, שמלווה ותומכת בתחרות שנים רבות.

בתחרות השתתפו שמונה תלמידים מצטיינים מכל רחבי הארץ, לאחר שעברו בהצלחה מבחן רבע גמר ומיון של ראיונות אישיים.

זוכי התחרות:

מקום ראשון: דוקטורי דריה שלם

מקום שני: חלאילה וסים

מקום שלישי: רמאל האיא

מקום ראשון זכתה במלגת לימודים בביה"ס סגול למדעי המוח ותייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית שתתקיים השנה וירטואלית.

המקום השני קיבל פרס השתתפות בקורס של אוניברסיטת ת"א לנוער.

קצת היסטוריה:

התחרות הארצית נוסדה ע"י פרופסור גוזס (מהפקולטה לרפואה, ביה"ס סגול ומרכז אדמס לחקר המוח) וד"ר טל אירם (אז סטודנטית בביה"ס סגול למדעי המוח) ובארגון השתתפו גם מכון דוידסון לחינוך מדעי, ד"ר שלמה סרגוביץ' והדוקטורנטים גל הכהן-קלימן ממעבדתה של פרופסור גוזס. התחרות מתקיימת בארץ מאז שנת 2015 ושופטי התחרות הינם נשיאים ונשיאים לשעבר של העמותה הישראלית למדעי המוח. הזוכה בכל שנה ייצג את ישראל בתחרויות הבינלאומיות השנתיות, באוסטרליה (רינה סבוסטינוב מאשדוד, 2015), בדנמרק (תמיר וולץ מכפר סבא, 2016), בארה"ב (שירה בן עמי מירושלים, מקום רביעי בעולם, 2017), גרמניה (יונתן יעקובוב, אשדוד, 2018) ודרום קוריאה (אילי שילה, כפר סבא, 2019). את שתי שנות הקורונה ייצג מוחמד ותד מכפר ג'ת שזכה במקום המכובד החמישי בעולם (וירטואלי 2021).