פרטים ותאריכים לגבי תחרות עכבר הזהב תשע"ז

התחרות הווירטואלית

אנו שמחים להודיע על פתיחת ההרשמה לאליפות עכבר הזהב תשע"ז

התחרות הווירטואלית!

היחידה לנוער שוחר מדע באוניברסיטת תל-אביב ומינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך מקיימים בפעם ה-15 את התחרות הווירטואלית לנבחרות אשכולות הפיס מכל רחבי הארץ, בנושאי מדע טכנולוגיה ואומנויות.

התחרות מהווה פרויקט לימודי מתמשך, ששמו יצא למרחוק בחוויה המהנה, המעשירה והמאתגרת שהוא מעניק למשתתפיו.

מידע כללי על התחרות:

הנבחרות המשתתפות ימנו 25-30 תלמידים, בנים ובנות,  מכיתות ח'-ט'.

בשלב א' משתתפות כ50 נבחרות המייצגות אשכולות פיס מכל רחבי הארץ.

את המשימות כותבים מומחים מתחומי תוכן שונים: כימיה, פיזיקה, אסטרונומיה, פסיכולוגיה, פילוסופיה, היסטוריה, ביולוגיה, גנטיקה, בלשנות, מוזיקה, אומנות ועוד.

בתי ספר מוזמנים להיעזר במורים בתחומים הרלבנטיים הנמצאים באשכול אך מנהל האשכול או האחראי מטעמו (רכז / מלווה קבוצה) יתחייבו לפקח על התהליך החינוכי, ולוודא כי התלמידים הם המתמודדים.

השאלות תהיינה בדרגות קושי שונות ומומלץ לנסות ולפתור אותן בקבוצות.

בחלק מהשאלות התשובה תחייב ניסוי או הפעלה קצרים.

* רשימת ציוד לניסויים תפורסם מראש באתר, לפני כל שלב בתחרות (הכוונה לציוד או חומרים קלים להשגה ונגישים).

* יש לקחת בחשבון הוצאה כוללת של כ- 350 ₪ לחומרים וציוד לכל אחד מהשלבים, וכן עלות הסעה לאזור המרכז לעולים לשלב הגמר.

שלבי התחרות - לוח זמנים כללי:

רישום הנבחרות לתחרות: 20.9.16 עד 15.11.16, בעלות של 200 ₪.

רישום מאוחר יתקיים בתאריכים 16.11.16 -21.11.16, בעלות של 300 ₪.

הרישום יערך באמצעות מילוי טופס הרשמה מקוון דרך המחשב (ראו קישור בהמשך, ושליחת צ'ק בדואר ישראל לאחר קבלת דרישת התשלום מטעמנו (פרטים מלאים בהמשך המסמך).

פתיחת אתר התחרות -

בתאריך 21 בנובמבר 2016 יעלה אתר התחרות לאוויר. כתובת האתר וההנחיות ימסרו לרכז / מלווה הקבוצה מספר ימים לפני פתיחת התחרות. אתר התחרות יכלול שאלות ותשובות לדוגמא וספריית הכנה לשאלות אלה, על מנת לעזור לנבחרות בתהליך ההכנה לתחרות והכרת אופי התחרות.

במהלך התקופה שבין עליית האתר ליום תחרות שלב א' יעלו לאתר בהדרגה חומרי הכנה לשלב א' ומשימות הכנה, וכן רשימת ציוד לניסויים בתחרות.

שלב א' 20 בדצמבר 2016, יום שלישי, בשעות 10:00-13:00

שלב זה מתקיים כהפנינג במקביל באשכולות בכל רחבי הארץ בשעה אחידה ובזמן קצוב, דרך אתר התחרות. יופיעו בו שאלות ומשימות קצרות מכל תחומי המדע והידע, וברמות שונות. השאלות יתבססו על חיפוש באינטרנט, פיצוח קודים ותוכנות וידע אישי. כאמור - ספריית ההכנה לשלב זה ובה חומר עזר למשימות תיפתח עם עליית האתר.

הכנות לשלב ב' - בין שלב א' לשלב ב' תינתן רשימת מטלות ההכנה לקראת שלב ב'. המטלות יכללו ניסויים שהנבחרת תתבקש לבצע, וחומרי למידה לקראת התחרות כמובן. הנחיות מפורטות לקראת השלב השני ורשימת ציוד לניסויים בתחרות יישלחו למייל רכזי הקבוצות מבעוד מועד.

שלב ב' 14 בפברואר 2017, יום שלישי, בין השעות 10:00-13:00

לשלב זה יעלו הנבחרות המובילות שיצברו את מרב הנקודות בשלב הראשון. גם שלב זה יתקיים באשכולות במועד אחיד ובזמן קצוב, ובו יתמודדו הנבחרות עם משימות מורכבות יותר שחלקן ידרשו גם הכנות מוקדמות. נציגי הנבחרות יוכלו גם להתייעץ בתקשורת סינכרונית עם מומחים מהאוניברסיטה במהלך שעות התחרות.

שלב הגמר 19 במרץ 2017, יום ראשון, בין השעות 9:30:00-15:00

לשלב זה יעלו 5 הנבחרות הראשונות לפי סיכום הנקודות של שני השלבים הוירטואליים.

שלב הגמר אינו וירטואלי, הנבחרות המובילות יוזמנו ליום פעילות חווייתי ומיוחד הכולל הפעלות אטרקטיביות בתחנות מדע שונות, שימוש במידע מקוון, ובחינה מסכמת בתום ההפעלות. יום התחרות מסתיים באירוע חגיגי בו מוכרזים הזוכים בשלושת המקומות הראשונים.

אופן ההרשמה:

1. יש למלא את הטופס המקוון, עד 15.11.16, בקישור הבא:​ טופס הרשמה לתחרות עכבר הזהב תשע"ז

הפרטים שתמלאו בקישור זה יגיעו אלינו ישירות ללא צורך בשליחת פקס' או מייל.

1. לאחר קליטת ההרשמה בטופס המקוון תישלח אליכם דרישת תשלום לכתובת שמילאתם בטופס ההרשמה. עלות דמי ההרשמה לתחרות עד התאריך 15.11.16 היא 200 ₪.

(הרשמה מאוחרת תתקיים בתאריכים 16.11.16 עד 21.11.15 בעלות של 300 ₪).

1. עם קבלת דרישת התשלום יש לשלוח המחאה בדואר ישראל לפקודת "היחידה לנוער שוחר מדע - אוניברסיטת תל אביב".
  2. כתובת למשלוח ההמחאה בדואר:

עבור - היחידה לנוער שוחר מדע

בית הספר לחינוך, בניין שרת, קומה 4, חדר 319,

אוניברסיטת תל אביב, רמת אביב, תל אביב.

1. חשוב – במידה ויחול שינוי בפרטי מלווה הקבוצה ולאחר הרישום הראשוני ובכל שלב במהלך התחרות, יש לשלוח עדכון פרטים במייל לדורית בכתובת: doritf1@tauex.tau.ac.il

אשמח לעמוד לרשותכם לכל שאלה / בקשה,

בברכה

דורית פרידמן