אוניברסיטת קיץ לנוער - נעים להכיר

ד"ר אמי בוגנים וחברת הכנסת היוצאת עדי קול נפגשו עם תלמידי אוניברסיטת קיץ לנוער

05 אוגוסט 2015

ד"ר אמי בוגנים מקרן מתנאל, התומכת בפרוייקט אוניברסיטת קיץ לנוער וחברת הכנסת היוצאת הגב' עדי קול נפגשו עם תלמידים בתכנית ושוחחו על הקורסים שבחרו ללמוד, על תחושותיהם וחויותיהם.

במסגרת הפרויקט לומדים מדי שנה עשרות תלמידי תיכון בסמסטר הקיץ של אוניברסיטת תל-אביב ומשתלבים בקורסים אקדמיים של שנה א' בפקולטות למדעי הרוח והחברה.

משתתפי התכנית, בעלי פוטנציאל גבוה להצטיינות בלימודים, מאותרים בסיוע מנהלי בתי הספר התיכוניים בישובים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל, מקרית שמונה, קצרין וחורפיש בצפון, ועד באר-שבע, רהט ואילת בדרום; דתיים לצד חילוניים, יהודים לצד ערבים, עולים לצד ותיקים.

כסטודנטים במעמד מיוחד, התלמידים נדרשים לרמת לימודים גבוהה, להתמדה ולהשקעה מירבית בלימודיהם ולמחויבות כוללת לפרויקט. ציוניהם בקורסים האקדמיים נצברים לקרדיט אקדמי עתידי.

מלבד הלימודים האקדמיים, הפרויקט שם דגש גם על ההזדמנות שמקבלים הסטודנטים לבנות לעצמם קהילה יוצרת ועצמאית.