מדעני העתיד נפגשו עם ראש נאסא

תלמידי מסלול הפיזיקה בתוכנית לטיפוח מדעני וממציאי העתיד, השתתפו במפגש עם ראש נאסא צ'ארלס בולדן שהגיע לביקור בישראל

15 אוקטובר 2015
מדעני העתיד במפגש עם ראש נאסא צ'ארלס בולדן

"עשו את כל שביכולתכם, עם מה שיש לכם, בזמן שיש לכם ובמקום בו אתם נמצאים" - כך ציטט צ'ארלס בולדן, ראש נאסא, את הנער הדרום אפריקאי נקוסי ג'ונסון, שסימל את המאבק העולמי באיידס עד למותו בגיל 12.

תלמידי מסלול הפיזיקה, שכבת י' וי"א, של התוכנית לטיפוח מדעני העתיד באוניברסיטת תל-אביב, השתתפו במפגש עם ראש נאסא צ'ארלס בולדן שהגיע לביקור בישראל, במסגרת כינוס החלל העולמי שמארחת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע. בשיחה פתוחה, בגובה העיניים, הציג בולדן את פעילות נאסא ברחבי העולם וחקר היקום  וסיפר על האתגרים האחרונים, ההתפתחויות והתכניות העתידיות של נאס"א בתחום החלל.  במפגש השתתפו גם תלמידי מדעני העתיד מירושלים והטכניון.

במהלך ימי הכנס חתמה ישראל על הסכם שיתוף פעולה עם סוכנות החלל האמריקאית. נציגי הסוכנות הביעו תקווה כי בעתיד יישלח אסטרונאוט ישראלי שני לחלל.