מדעני העתיד מכוונים גבוה

ביום שיא יוצא דופן, תכננו תלמידי תכנית הנשיא לטיפוח מדעני וממציאי העתיד, מושבות מחקר ומגורים בחלל

17 דצמבר 2015
מדעני העתיד ביום שיא

"Space: the final frontier. These are the voyages of the Future Scientists. their 10 hours mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before."

במסגרת התכנית היוקרתית לטיפוח מדעני וממציאי העתיד, ביוזמת הנשיא לשעבר מר שמעון פרס, אנו מקיימים מדי שנה יום/לילה לבן, באוניברסיטת תל אביב. אירוע שמהווה יום שיא לתלמידי התכנית, המתעמק בנושאים מדעיים מגוונים ומאפשר להם להפגין חשיבה המצאתית, יצירתיות וחשיבה אקדמית.

השנה יום השיא המריא גבוה. תחת הכותרת  'מתיישבים מחוץ לכדור הארץ', המדענים הצעירים התחלקו לקבוצות ותיכננו, במתכונת תחרותית, מושבה שתוקם לצרכי מחקר ומגורים בחלל, על המאדים או הירח, תוך כדי התחשבות בגורמים פיסיקליים, כימיים, ביולוגים ומחשוביים ומתן מענה לסוגיות הכרוכות באספקת מזון, מים וחמצן, מקורות האנרגיה והחומרים מהם בנויה המושבה.התלמידים נדרשו לבסס אקדמית את התוכניות – ניתוח מעמיק וכמותי של הצרכים והאילוצים תוך ירידה לפרטים והבנה מעמיקה, ולפתרונות יצירתיים ומקוריים שיציתו את הדמיון ויעניקו השראה.

מנהלת ספריית מדעי החברה הגב' שלומית פרי עם מנכ"ל משרד המדע ד"ר עידו שריר ומנהל תכנית מדעני וממיצאי העתיד ד"ר אלי בן אליעזר

בתמונה: מנהלת ספריית מדעי החברה הגב' שלומית פרי , שאירחה את המדענים הצעירים יחד עם מנכ"ל משרד המדע ד"ר עידו שריר ומנהל תכנית מדעני וממציאי העתיד ד"ר אלי בן אליעזר מצוות השופטים.

במהלך היום התלמידים שמעו הרצאות ממוקדות, השתתפו בסדנאות עבודה וכתוצר סופי הם הציגו את מושבת החלל שלהם בפוסטר ומצגת, בפני חבר השופטים שכלל את מנכ"ל משרד המדע – ד"ר עידו שריר, סגנית רקטור אוניברסיטת תל-אביב -פרופ' דינה פריאלניק, מנכ"לית קרן וולף - ד"ר ליאת בן דוד, מנכ"ל קרן רש"י - אל"מ (מיל) איציק תורג'מן,  מנהל תכנית מדעני וממציאי העתיד, ד"ר אלי בן אליעזר, ד"ר דיאנה לאופר, ד"ר דנה אשכנזי, הגב' מימי סלע, ד"ר צילה חורש, מהנדס החלל מר דודי זוסימן, והיו"ר אקדמי של מדעני העתיד – ד"ר ארז פייטן.

הדגמים הזוכים של המושבות יודפסו בהמשך החודש במדפסות תלת הממד של חברת TechFactoryPlus

הקבוצות שזכו הן:

• בקטגורית חלל – הקבוצה השחורה
  • בקטגורית ירח – הקבוצה הצהובה
  • בקטגורית מאדים – הקבוצה האדומה

ניתן לצפות במצגות של כל הקבוצות באתר שנבנה לצורך התחרות :  http://bjasaf.wix.com/colony.

תכנית הנשיא לטיפוח מדעני וממציאי העתיד - לפרטים והרשמה