תלמידי אלפא באוניברסיטת תל-אביב לנוער מסייעים בכתיבת ערכים לויקיפדיה

במסגרת סדנה ייחודית עם אנשי ויקפדיה, 52 תלמידי תוכנית אלפא, ממחזור ב', העלו ערכים שהם כתבו במהלך מחנה הקיץ

22 אוקטובר 2015
לוגו ויקיפדיה

ביום שישי בבוקר, 23.10.15, התקיימה סדנה ייחודית עם אנשי ויקיפדיה שבה 52 תלמידי תוכנית אלפא ממחזור ב' באוניברסיטת תל-אביב לנוער, העלו ערכים שהם כתבו במהלך מחנה הקיץ לאתר ויקיפדיה.

תוכנית אלפא היא תוכנית חדשנית לתלמידים מחוננים, אשר מאפשרת לתלמידים המשתתפים בה להשתלב בעולם המחקר המדעי העכשווי. התוכנית גובשה במטרה לענות על הצרכים הייחודיים של תלמידים מחוננים תוך כדי העשרת עולם הידע המדעי שלהם, חשיפתם למחקר מדעי ברמה גבוהה והקניית הכישורים הנדרשים לגיבוש מחקר מדעי עצמאי ועבודת מחקר ברמה אקדמאית.

שיתוף פעולה מאד מיוחד נוצר השנה עם אנשי ויקיפדיה ויחד איתם נבנתה הדרכה ותכנית אשר ליוותה את התלמידים וכללה, בין השאר, הסבר כללי ורקע על ויקיפדיה והנחיה לכתיבת ערך – "קצרמר" (ערך קיים בויקפדיה שחסר בו מידע מהותי). בהמשך הסדנה, התלמידים קיבלו רשימה של קצרמרים - וכל אחד מהם בחר ערך אחד אותו פיתח וכתב לפי הנחיות מאד ברורות.

וכך כתבה לנו כתבה לנו מנהלת התחום בויקיפדיה: "קראנו מדגם מתוך הערכים והם נראים מצוין. כל הכבוד על העבודה שלכם ושל התלמידים!".

תלמידי אוניברסיטת תל-אביב לנוער עם מייסד ויקיפדייה וזוכה פרס דן דוד ג'ימי ויילס